0 Läs mer >>

Vi är 5 personer på NK och vi ska vara 17 totalt. Det är inte okej. Vi håller på med grupparbeten just nu och kan inte göra något för att vi som är här inte är i samma grupp. Min grupp är klara och skulle öva idag inför nästa fredag, det går inte nu nr jag är själv. Självklart kommer jag läsa på och öva min del som jag ska säga, men det går liksom inte att göra allt ordentligt.

Ska det vara så svårt egentligen att vara här? Det viss dom som har samhällskunskap innan NK och idag skulle de göra något inne i stan. Vilket resulterade i att dom åkte hem istället för att åka till skolan efter och gör det man ska göra. Det är alltid folk som är bort, och nu säger inte jag att man inte får vara bort. Det finns dom som blir sjuka eller måste vara hemma och ta hand om sina barn och även vissa som inte har några lektioner på fredagar, men det finns även dom som bara är väldigt lata och väljer att strunta i skolan. Det tycker jag inte är okej, man sabbar ju bara för alla som faktiskt är i skolan och vill kunna göra sitt arbete så bra som möjligt.

Jag blir ganska arg och jag vet inte riktigt vad man ska göra åt saken, det är ju inte direkt som man kan åka hem och hämta dom, men lite eget ansvar får man väl ända ta.

Nej nu tänker jag inte bitcha mera om det. Annars så är det idag fredag och jag är hemma själv i helgen då min älskade Peter är i Linköping och umgås med sina päron. Det är ganska skönt ändå att vi kan vara ifrån varandra och även få lite egen tid. Ett förhållande skulle inte klara sig om man alltid måste vara med varandra.

Ikväll blir det att ligga hemma i soffan och titta på Harry Potter filmerna och även hunger games.

Hoppas alla får en bra dag. XOXO QueenG

Inte okej!

0 Läs mer >>
Idag har jag NK hela dagen, vilket betyder att vi kommer jobba på varat grupparbete. Min grupp arbetar om celler, vilket är ett story område men ja tror det kommer bli bra. Dry ja skriver om är stamceller och kloning men ja kan säga att det är inte lätt. Det finns väldigt många svåra ord som ja ha med för att man ska förstå vad det handlar om, men för att göra det måste jag först själv ta reda på vad de betyder.
De andra jobbar med DNA och GMO och sen ska vi sätta ihop allt till en stor PowerPoint presentation.
Jobb, jobb, jobb och ännu mera jobb.
Jag är typ inne i en fas nu där jag pluggar när ja kommer hem, även fast jag inte behöver dry. Jag ligger bra till i alla ämnen men ja känner att ja kommer inte hinna klart med allt om ja inte jobbar hemme. Stessaf? Ja väldigt.

Menmen, det är fredag idag och helg efter kl 14:15 och det är skönt.
Peter jobbar som vanligt och idag blir det att va hemma och ta de lugnt, som varje annan helg, men det gör inte. Vi kommer väl förmodligen spela eller något annat kul.

Igår så vi filmen "The theory of everything" och jag måste bara säga att det är riktigt bra. Man har tårar i ögonen typ hela filmen och det är även väldigt intressanta. Bden handlar om Steven Hacking och hans liv när han först blev diagnostiserade med sin sjukdom. Riktigt bra film som jag kan rekommendera till er alla.

Just nu sitter ja på bussen och bloggar från mobilen och tänkte väl att ja ska läsa lite nu, så ni får ha en bra dag.

XOXO QueenG

Fredag

0 Läs mer >>
Just nu är ja på väg till skolan och idag är en bra dag.
Musik i mina öron, solen skiner och vädret är underbart. Ja känner på mig att den här dagen kommer bli bra, annars får jag väl göra det bästa av dagen ändå. Det finns ju så mycket jag har att leva för, så varför slösa bort det på att grubbla på allt saligt eller bry sig om folk som bara är skit. Jag vet vilka jag har och det räcker för mig.
Idag har jag historia och svenska, vilket är kul :) sen blir det att dra till gymmet när jag slutat.
Kort inlägg, skriver ett ikväll när js kommer hem så får ni veta lite mer.

Ha en bra dag XOXO QueenG

På bussen

0 Läs mer >>

Jag har tröttnat på all den här snön nu. Det är lite över ca 115 cm snö här uppe och det går knappt att ta sig fram. Bussarna är sena, bil olyckor och icke plogade vägar som gör att man måste riskera att bli påkörd då man måste gå på vägen istället för trottoaren. Det snöar typ hela tiden och vissa dagar blåser det också. Kan inte bara allt försvinna, och då utan att sakta smälta och översvämma oss.

Aja, det finns inte så mycket man kan göra förutom att klä på sig ordentligt med kläder och inte glömma halsduk och vantar innan man går ut. det hjälper även att gå några minuter tidigare till bussen för att veta att man kommer hinna, eller för att veta om man måste ta en annan buss eller inte.

Just nu är båda väldigt trötta när vi kommer hem från jobb/skola. Jag brukar sätta mig och plugga ett tag innan jag lagar mat och sen efter det brukar jag faktiskt somna någon timma. Peter brukar oftast sätta sig och spela lite tv spel eller se serier. Det känns just nu som att allt det man egentligen måste göra blir förskjutet då orken lätt försvinner. Att städa och plocka iordning brukar bli det jag hoppar över, det är inte så att det är stökigt hos oss för att ja inte gör det, men det kan ligga lite saker i soffan från att jag har tvättat som jag har glömt att lägga in och som jag sen inte orkar lägga in när ja kommer på det.

Annars så är allt som vanligt, jag velar mellan att åka hem några dagar V.10 då jag har lov, men jag vet inte riktigt. Det skulle vara skönt att slippa all den här snön ett par dagar och även träffa allt folk man saknar, men jag vet inte riktigt om jag har råd. Jag får ju från och med nu även 9900 av CSN efter att det höjde summan från och med 1 januari, men jag vet inte riktigt om det kommer fungera. Aja, vi får väl se hur det blir.

Folk kanske inte ens vill att ja kommer hem och hälsar på :P

 Skolan går även bra, jag har haft mentors möte och Ylva sa att jag är duktig, måste jobba lite på att utveckla mina texter och även på min frånvaro. Det är inte jätte farligt men ja får nu sluta att bli sjuk så ofta, och då menar jag ordentligt med sjuk, inte en förkylning för då brukar jag faktiskt gå iväg. 

 Jag fick igår väldigt förbannat ont i mitt knä när jag satte ner foten på golvet, och även en gång till lite senare på kvällen. Får hoppas att det inte är något allvarligt, vilket jag inte tror, men med min otur vet man aldrig.

Idag så blir det att plugga matte då jag nästa vecka har diagnos test, ska även plugga lite NK och försöka skriva lite på grupparbetet om celler. Har också en filmanalys om Mulan som jag ska bli klar med till på måndag, så jag har lite att göra, men det får bli efter att jag har lagat mat. Funderar på att göra fiskgratäng och potatis idag. Något vi inte har ätit på evigheter, det eller Chicken nuggets.

Vi har även fått hem våra bokhyllor. Det blev jätte snyggt när vi satt ihop de och ställt dom där de ska stå samt satt in alla lådor som vi köpte till, man tänker på Kalles jul, när dom målar schackbrädan då lådorna är svarta och orange. Riktig läckert.

 Aja, nu ska jag snart sluta min historia lektion och börja svenskan, där vi ska ha samtal om boken vi läser. Vilket är "Mor gifter sig" och den utspelar sig faktiskt i Norrköping. Riktigt bra faktiskt.

 

Hoppas alla har en bra dag. XOXO QueenG

Snö!!